*


27 november 2017Statens barn –
Barnevernet har skapt et fryktens samfunn

Av Jan Pedersen, Søgne


••
Artikkelen er også publisert i
Norge IDAG, den 28 november 2017.
••


Skal ikke norske politikere ta affære og stanse barnevernet slik det farer frem? Når vil det komme et krav om å stanse stemmestøtten til Frp, når statsråd Solveig Horne er øverste politiske myndighet for det som mange kaller fryktens institusjon = barnevernet?

Fra mange land i Europa skriker de nå opp om at Norge bygger på at barna er "statens barn"!


Det var denne påstanden fra nazistenes side som førte til den store åndskampen under krigen. Da gikk kirken ved biskopene og størstedelen av prestene av, eller ble arrestert, likeså lærerne, og foreldre støttet kampen om at det var de som hadde foreldreretten. Staten hadde ingen rett her! Dette var sakens kjerne!

I dag kjemper noen kjernetropper mot det som skjer i Norge: det samme som vi kjempet mot under krigen. Det er ikke statens barn vi kjemper for, men foreldrenes barn!!

Og politikerne lager nye lover, kommer med nye forskrifter for å holde foreldre borte, – de som har primærretten til barna!

* 

Jeg opplevde problematikken sist uke der 150 møtedeltakere ved Senioruniversitetet i Søgne brukte en fra barnvernets system, lederen for Fylkesnemnda for barnevern og sosiale saker i Agder, som foreleser. Nesten ingen tid var satt av til meninger/debatt!

Samtidig kom det nå den 24. november en knallhard artikkel etter at en en har vist en dokumentar, "Statens barn", i tsjekkisk TV sist tirsdag. Det handler om det norske barnevernet. Den tsjekkiske kristendemokratiske politikeren som er medlem av Europaparlamentet, Tomas Zdechovsky, gikk deretter ut med kritikk av det norske barnevernet som han mener har ført til at det norske samfunnet er blitt et samfunn av frykt.

Han ble intervjuet i ParlamentníListy.cz. Han har satt seg grundig inn i norsk barnevern,og sa at mange nordmenn er redde for å offentlig uttrykke sine meninger om barnevernet for ikke å havne i barnevernets klør selv.

Tsjekkiske aviser mener, etter å ha sett kommentaren, at barnevernet bygger på en kommunistisk ide. Idealet om en bedre morgendag med perfekte foreldre og glade barn!

Selv mener parlamentarikeren at barnevernets mange omplasseringer av barn fra biologiske foreldre til fosterforeldre er menneskerettighetsbrudd.

Så blir det opp til det norske folk om de vil stoppe dette, ved å frata Frp makten de utøver. Det synes å være bare ett språk regjeringen forstår: stemmenekt ved stortingsvalgene overfor utøverne av denne ideologien at barna hører staten til.

I mellomtiden turer statsråd Solveig Horne videre, som om barna tilhører staten!


** Se også:

Jan Pedersen:  
Finnes barnevernets virkelighet? Eller er det myter?

Jan Simonsen:  "Statens barn" – tsjekkisk dokumentar med kritisk søkelys på norsk barnevern
  –   Tsjekkisk politiker med knallhardt angrep på norsk barnevern*